Hiljaisuuden kieli, osa 2

Hiljaisuuden-kieli

Muusikoissa on niitä, jotka kokevat kuuluvansa kahteen maailmaan ja kuulevat kahta kieltä, meluisan maailman ja hiljaisuuden maailman kieltä. He pyrkivät ilmaisemaan tätä. Jotkut merkittävät säveltäjät paljastavat sen inspiraationsa lähteeksi. Inspiraatio tarkoittaa sisäänhengitystä tai sielutusta, intuitiota, henkisyyttä. Hiljaisuuden ääni puhuu kieltään inspiraatiossa.

lue lisää

Hiljaisuuden kieli, osa 1

Hiljaisuuden-kieli

Hiljaisuuden kielestä on tosiasiassa mahdotonta kirjoittaa. Hiljaisuutta ja sen kieltä ei voida ilmaista eikä välittää puhutuilla tai kirjoitetuilla sanoilla. Toivomme, että tämän artikkelin kieli onnistuu edes vähän kannustamaan ihmisiä tutustumaan tuohon toiseen kieleen ja saa meidät tuntemaan jotakin siitä sydämissämme.

lue lisää

Kosminen käärme ja käärmeihmiset

Kosminen-käärme-ja-käärmeihmiset

Ihmiselle lienee synnynnäistä uskoa muuttumattomaan voimaan tai muuttumattomiin voimiin ajan tuolla puolen, “jumalaan”, maailman luoneisiin “jumaliin” tai “henkiin”. Herkät ihmiset ovat kautta aikojen etsineet tapaa liittyä korkeimpaan olentoon. Oli kysymyksessä tietoinen henkinen etsintä tai synnynnäinen täydellisyydentavoittelu, lopulta ihminenon alkuperäisen inhimillisen potentiaalinsa mittainen.

lue lisää

Kaksi miekkaa ja Ruusuristinoppilas

Kaksi miekkaa ja Ruusuristinoppilas

“Jeesus sanoi opetuslapsille: – Kun lähetin teidät matkaan ilman kukkaroa, laukkua ja jalkineita, niin puuttuiko teiltä mitään? – Ei mitään, he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi: – Nyt on toisin. Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan. Sillä tietäkää, että tämän kirjoituksen täytyy käydä toteen: ’Hänet luettiin rikollisten joukkoon’. Kaikki, mitä minusta on lausuttu, saa nyt täyttymyksensä. Opetuslapset sanoivat: – Herra, tässä on kaksi miekkaa. – Riittää, hän vastasi.

lue lisää

Mikrokosmoksen ydin

Mikrokosmoksen ydin

Nykyajan Kultaisen Ruusuristin Koulu käyttää sisäisestä elämästä runollista ilmaisua mysteerien ruusu. Sydämen ruusu, alkuatomi, henkikipinä, mikrokosmoksen ydin on ihmeellinen salaisuus. Se on salaisuuksien peili, sisäisten arvojen aarrekammio. Useimmissa tapauksissa sitä ei ole vielä löydetty, joten se täytyy ensin avata. Joka on vasta ryhtymäisillään etsintään, ei pysty ymmärtämään, kuinka kauaskantoisia seurauksia avaamisesta voi tulla.

lue lisää

Uudestisyntynyt sielu

Uudestisyntynyt sielu

Uudestisyntyneen sielun uuden apuneuvon kuvailemisessa tulee olla hyvin varovainen. Osa sen ominaisuuksista on sellaista suuruusluokkaa, että tarvittaisiin lukuisia selityksiä, ennen kuin saataisiin jotakuinkin siedettävä yleiskäsitys. Näitä selontekoja tulisi kuitenkin aina muistaa pitää pelkkänä johdantona, vaatimattomana ja sangen epätäydellisenä tärkeää aihepiiriä koskettelevana linjanvetona.

lue lisää

Kultaisen Ruusuristin Koulu nykyaikana

Kultaisen Ruusuristin Koulu näyttää tein viidakon poikki

Kultaisen Ruusuristin Koulun 88-vuotisen olemassaolon aikana ei ole turvauduttu tavanomaiseen menetelmään, jossa oma köyhyys salataan ”hakemalla vanhat hevoset tallista”. Totuus ja tehtävä pysyvät aina samoina ja ne tulee täyttää, langennut ihminen on ohjattava takaisin alkuperäiseen isänmaahan. Langenneelle pitää näyttää ainoa tie, ainoa totuus, ainoa elämä, jotka pysyvät alati muuttumattomina.

lue lisää