Sinäkin voit olla alkemisti

Gnostinen filosofia

Kemiallisia prosesseja toteutuu kaiken aikaa omassa elämässämme. Ajattelumme laukaisevat monia hormonaalisia reaktioita. Mielemme, jonka avulla voimme saavuttaa niin paljon, on pääosin tiedostamattomien impulssien ohjauksessa. Meidän tulee kuitenkin muuttua kemisteistä alkemisteiksi! Eri aikakausien suurten alkemistien toiveena on oppia muuntamaan lyijy kullaksi, mikä tarkoittaa: valon uuttamista raskaista elämänkokemuksista, viisastenkiven muovaamista puhdistetussa itsessä. Todellisille alkemisteille ”kultametallin” tuottaminen on tätä!

Alkemistit pureutuvat prosessien taustalla vaikuttaviin syihin. He haluavat saavuttaa viisauden ja kyvyn työskennellä tietoisesti ihmisen ja luonnon suuressa kehityksessä. Pioneereina he kyseenalaistavat vallitsevat normit ja tavat. Uudenlainen ajattelu jättää jälkiään eetteriin, elämänkenttäämme, ja nämä jäljet toimivat monille kompassina. Tällä tavalla yksilöllinen itsetuntemus hyödyttää käsitteiden kollektiivista ymmärtämistä.

 

Sielun alkemia

Ihmisen kuolematon sielu on vankina kuolevaisessa ruumiissa, samaan tapaan kuin atomiydin atomissa tai tuma solussa. Se vapautuu alkemiallisella tiellä, jossa on seitsemän askelmaa, seitsemän prosessia. Neljä niistä toteutuu fyysisen sielun tasolla, ja ne ovat tulen, veden, maan ja ilman prosessit.

Ensimmäinen niistä on calcinatio, tulen prosessi. Jokaisessa ihmisessä on henkituli, ja silloin kun se aktivoidaan sisäisesti, ihminen on valmis ryhtymään itseanalyysiin, mikä ei yleensä ole kovinkaan imartelevaa. Joudumme itsetuntemuksen polttavaan tuleen, tietoisuudentuleen. Mikäli kestämme siinä, voimme oppia selvittämään ongelmamme, siten että luovutamme elämämme johdon kuolemattomalle sielulle, minkä avulla opimme hyväksymään elämäntiemme. Rauhoitumme ja saavutamme sielullisen tasapainon.

Seuraava prosessi on solutio, veden prosessi. Alamme tiedostaa kaavat, joihin olemme samastuneet, ja nähdä pimeät puolemme. Silloin meissä syntyy alttius puhdistautua. Minä asettuu vapaaehtoisesti sielun palvelukseen eikä ole sielunkasvun ja tietoiseksi tulemisen tiellä. Elämästä tulee sielutietoista.

Kolmantena on coagulatio, muotoutumisprosessi, maan prosessi. Jatkuva pyrkimyksemme todelliseen tietoon, nykyisyydessä eläminen ja osallisuus kaikkiallisesta rakkaudesta panee sisäiset sielunvoimamme hahmottumaan ja ilmentymään. Tekomme heijastuvat sielusta, sielu saa uuden ruumiin, jota ulkoiset silmät eivät voi havaita.

Neljäs perusprosessi on sublimatio, nousu, ilman prosessi. Ongelmat käsitellään sielun korkeammasta perspektiivistä käsin, joten niiden ratkaisutapa poikkeaa aiemmasta. Sielu ja sen uusi, näkymätön ruumis saavuttavat vapauden ja yhteyden universaaliin henkeen täysin uudella tavalla. Kolmeen seuraavaan alkemialliseen prosessiin voidaan nyt ryhtyä.

Edellä lyhyesti luonnehditut alkemialliset prosessit tuovat tien kulkijan seuraavien kysymysten eteen: Palaako mainen ego sielun tulessa tuhkaksi (calcinatio)? Liukeneeko uute sieluntäyteyden vesiin (solutio)? Onko olemassa uutta, alamaista persoonallisuutta ja uutta sielunrakennetta, joka muodostuu sielunvoimien hyödyntämisestä (coagulatio)? Avautuuko sielussamme havaitsijan näköala (sublimatio)?

Aito alkemia tuottaa sisäisen harmonian ja neljän elementin – tulen, veden, maan ja ilman – keskinäisen tasapainon. Oivalluksemme ja tahdonvoimamme palvelevat päättäväisesti korkeampia voimia. Tavoitteena on muuttua valoa läpäiseväksi. Alkemialliset häät, sielun ja hengen liitto, voidaan solmia.

 

Alkemialliset häät – sielun ja hengen liitto

Alkemian seuraavat vaiheet eivät enää koske maista persoonallisuutta. Näillä askelmilla tavoitteena on edistää edelleen kysymyksissä esitettyjä kypsymisprosesseja. Nimeltään nämä askelmat ovat mortificatio, separatio ja conjuctio, jotka vastaavat kristillisen termistön tapahtumia: alemman osan ristiinnaulitseminen, jolloin korkeampi osa vapautuu; kirkastusruumiin ylösnouseminen; ja taivaaseen astuminen, uudestisyntyneen ihmisen, uuden sielun ja taivallisen hengen yhdistyminen. 

Kirjoittaja: Ute Schendel
Maa: Puola
Kuva: W. Kandinsky: Mustia viivoja, Guggenheim Museum N.Y.

//To change logo link to the main site